Pstruží pěna
Ingredience
Olej stolní |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pstruh |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 dl |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruží maso zbavené kostí a kůže umeleme, osolíme a opepříme. Ve šlehači krátce rozšleháme s bílkem a vzniklou kaši necháme 2 hodiny v chladu.
- Potom přimícháme ušlehanou smetanu a směs vlijeme do kastrolku vymaštěného olejem a vysypaného strouhankou. Zabalíme do alobalu a v páře vaříme asi 1 hodinu.
- Ztuhlou pěnu podáváme se špenátem.