Štika po uzenářsku
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Štika obecná |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky.
- Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle.
- Podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka.
- Před podáváním pokapeme štiku citronovou šťávou.