Tvarohové knedlíčky

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pšeničná krupice 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky oddělíme od bílků, utřeme je s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, osolíme, řádně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté lehce vmícháme sníh.
  2. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, jeden na zkoušku uvaříme, zhruba 10 minut, a je-li správně hustý, uvaříme ostatní. Bude-li potřeba, přidáme ještě krupici.
  3. Tvarohové knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou nebo pouze s máslem a opraženou strouhankou.