Tvarohové knedlíčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky oddělíme od bílků, utřeme je s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, osolíme, řádně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté lehce vmícháme sníh.
- Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, jeden na zkoušku uvaříme, zhruba 10 minut, a je-li správně hustý, uvaříme ostatní. Bude-li potřeba, přidáme ještě krupici.
- Tvarohové knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou nebo pouze s máslem a opraženou strouhankou.