Pstruzi nadívaní švestkami

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Petržel - nať 30 g
Pstruh 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 200 g
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme.
  2. Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme.
  3. Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme.
  4. Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy.