Pstruzi nadívaní švestkami
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
30 g |
Pstruh |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
200 g |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme.
- Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme.
- Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme.
- Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy.