Sumeček s broskvemi

Ingredience


Kompot broskvový 400 g
Mandle 30 g
Olej stolní 1.5 dl
Pangasius - filety 600 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 80 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce sumečka osolíme, opepříme a na každou položíme plátek šunky, ementálu a čtvrtku vařeného vejce. Přeložíme, sepneme jehlou a svrchu ještě osolíme a opepříme. Porce zprudka opečeme na oleji.
  2. Opečené kapsičky necháme na teplém místě. Do každé zapícháme na nudličky nakrájené pražené loupané mandle.
  3. Podáváme s broskví, do jejíhož důlku po pecce dáme syrový žloutek, mírně osolený a pokapaný sherry.