Hovězí polévka s vaječnou sedlinou
Ingredience
Mléko polotučné |
120 ml |
Muškátový květ |
0.2 g |
Petržel - nať |
10 g |
Polévkové koření |
13.3 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
240 g |
Vývar z hovězích kostí |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.
- Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.
- Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.
- Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.