Hovězí polévka s vaječnou sedlinou

Ingredience


Mléko polotučné 120 ml
Muškátový květ 0.2 g
Petržel - nať 10 g
Polévkové koření 13.3 g
Sůl 10 g
Tuk 10 g
Vejce slepičí 240 g
Vývar z hovězích kostí 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  2. Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme muškátový květ a mírně osolíme.
  3. Směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vytřené tukem a 20-30 minut zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře.
  4. Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na menší kostičky.
  5. Sedlinu vkládáme do polévky společně s omytou a jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.