Zapečený telecí steak
Ingredience
Játra telecí |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej stolní |
1 dl |
Olivy nakládané |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Telecí kýta |
500 g |
Žampiony čerstvé |
120 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme.
- Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.