Zapečený telecí steak

Ingredience


Játra telecí 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej stolní 1 dl
Olivy nakládané 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Telecí kýta 500 g
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme.
  2. Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.