Rakouské vafle
Ingredience
Cukr krupice |
175 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Rum |
20 ml |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.
- Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.
- Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.
- Pak do směsi přidáme rum.
- Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.
- Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.