Rakouské vafle

Rakouské vafle - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 175 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej rostlinný 30 ml
Rum 20 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.
  2. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.
  3. Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.
  4. Pak do směsi přidáme rum.
  5. Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.
  6. Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.