Sýrová omeleta I
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši.
- Odstavíme z ohně, necháme polovychladnout. Zamícháme do ní žloutky a sýr. Na závěr přidáme tuhý sníh a nasekanou petrželovou nať.
- Omelety upečeme v troubě.