Sýrová omeleta I

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši.
  3. Odstavíme z ohně, necháme polovychladnout. Zamícháme do ní žloutky a sýr. Na závěr přidáme tuhý sníh a nasekanou petrželovou nať.
  4. Omelety upečeme v troubě.