Vepřové kotlety po italsku

Ingredience


Bazalka 20 g
Mozzarella 100 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.
  2. Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.
  3. Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.
  4. Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.