Vepřové kotlety po italsku
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Mozzarella |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.
- Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.
- Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.
- Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.