Losos v ořechovém župánku se sýrem

Ingredience


Citrony 1 ks
Losos - filety 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 dl
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem.
  4. Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.