Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi
Ingredience
Limetka |
3 ks |
Losos - filety |
800 g |
Mandle plátky |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.
- Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
- Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.