Gratinovaný losos s limetkami a mandlemi

Ingredience


Limetka 3 ks
Losos - filety 800 g
Mandle plátky 1 hrst
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu si vymažeme máslem. Omyté filety nakrájíme na menší porce, osolíme a na rozpáleném zbylém másle zlehka opečeme. Poté je vložíme do zapékací mísy.
  2. Do výpeku z ryb vložíme na tenké plátky nakrájené limetky i s kůrou, krátce je podusíme a obložíme jimi porce ryby. Do mísy přilijeme i vypečenou šťávu. Povrch posypeme nakrájenými mandlemi a přelijeme smetanou smíchanou se žloutky, špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
  3. Zapečeme dozlatova pod rozpáleným grilem nebo v troubě.