Drožďové nočky do polévky

Ingredience


Cibule 1 ks
Droždí 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 špetka
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.
  2. Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
  3. Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.