Drožďové nočky do polévky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Droždí |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
700 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.
- Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
- Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.