Kůzle na kopru
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Kopr čerstvý |
0.5 šálek |
Kůzlečí maso |
800 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a odblaněné kůzlečí maso (ideálně z kýty) prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme na rozpálený olej. Zprudka je opečeme, podlijeme horkou vodou a posypeme nasekaným koprem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- Potom odstraníme pokličku a za občasného podlévání maso pečeme ještě 1 hodinu.