Kachna s višněmi
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Kachna mražená |
2500 g |
Mateřídouška |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Višně |
1 hrnek |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Kachnu necháme rozmrazit, poté ji očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř posypeme sušenou mateřídouškou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na pánvičce a kachnu na ní opečeme. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme v troubě.
- Nakonec ke kachně přidáme omyté višně a už jen krátce prohřejeme.