Bažant s jablky
Ingredience
Bažant obecný |
1 ks |
Jablka |
4 ks |
Jalovec |
6 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme.
- Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme.