Srnčí řízky na jablkách
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Jablka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí kýta |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté kýty nakrájíme 4 řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Před koncem dušení přidáme do šťávy oloupaná jablka nakrájená na plátky.