Slané omelety s tvarohem a parmezánem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.333333 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku a připravíme řídké těsto. Na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků.
- Ve vymaštěné pánvi pečeme tenké omelety, které naplníme směsí, v půli překrojíme a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch zakapeme máslem a zapečeme.
- Povrch můžeme navíc posypat nastrouhaným parmezánem smíchaným se lžící strouhanky.