Slané omelety s tvarohem a parmezánem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Sýr Parmezán 50 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.333333 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku a připravíme řídké těsto. Na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků.
  2. Ve vymaštěné pánvi pečeme tenké omelety, které naplníme směsí, v půli překrojíme a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch zakapeme máslem a zapečeme.
  3. Povrch můžeme navíc posypat nastrouhaným parmezánem smíchaným se lžící strouhanky.