Pomerančový koláč s rumem

Pomerančový koláč s rumem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 100 g
Pomeranče 2 ks
Rum 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vajec a cukru ušleháme pěnu a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou pomerančovou kůru a rozpuštěné, zchlazené máslo.
  2. Těsto nalijeme do formy předem vymazané a vysypané, tukem a hrubou moukou.
  3. Koláč pečeme zvolna do růžova.
  4. Těsně před upečením jej vyjmeme z trouby a pokapeme rumem.
  5. Na povrch urovnáme sníh. Necháme v troubě zezlátnout.