Pomerančový koláč s rumem
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
100 g |
Pomeranče |
2 ks |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z vajec a cukru ušleháme pěnu a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou pomerančovou kůru a rozpuštěné, zchlazené máslo.
- Těsto nalijeme do formy předem vymazané a vysypané, tukem a hrubou moukou.
- Koláč pečeme zvolna do růžova.
- Těsně před upečením jej vyjmeme z trouby a pokapeme rumem.
- Na povrch urovnáme sníh. Necháme v troubě zezlátnout.