Kořeněný kapr na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
Vývar rybí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
- Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.
- Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.