Kořeněný kapr na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapr obecný 800 g
Kečup 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2 dl
Vývar rybí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
  2. Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.
  3. Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.