Pstruh na mandlích

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mandle 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh 800 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou.
  2. Pstruhy obalíme v hladké mouce a na větší části másla je opečeme.
  3. Na zbylém másle opražíme oloupané, nasekané mandle a opečené pstruhy jimi posypeme.