Pstruh na mandlích
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou.
- Pstruhy obalíme v hladké mouce a na větší části másla je opečeme.
- Na zbylém másle opražíme oloupané, nasekané mandle a opečené pstruhy jimi posypeme.