Moučník z datlí a ořechů
Ingredience
Cukr krupice |
112.5 g |
Datle |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
144 g |
Piškoty dětské |
1 balení |
Smetana čerstvá ke šlehání |
1 balení |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Datle, piškoty a ořechy umeleme a smícháme s utřenými žloutky a cukrem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací mísy. Pečeme zvolna tak dlouho, až se utvoří tvrdý povrch.
- Po vychladnutí krájíme moučník na menší čtverečky. Každý ozodbíme kopečkem ušlehané smetany.