Knedlíky žemlové (vídeňské)
Ingredience
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hrubá |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tmavá |
10 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.
- Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.
- Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.