Květákové krokety s houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Krupice pšeničná |
5 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
163 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a květák vysypeme do nádoby, zasypeme krupicí a vidličkou rozdrtíme, aby se krupice spařila.
- V čase, kdy květák vaříme, na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, mírně osolíme a dusíme. Hotovou směs přidáme ke květáku s krupicí, přidáme nasekanou petrželovou nať, jedno ušlehané vejce a dva žloutky. Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
- Krokety na lopatičce omočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a krátce osmažíme. Necháme okapat na papírových ubrouscích.