Květákové krokety s houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Kmín drcený 1 špetka
Krupice pšeničná 5 polévková lžíce
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 163 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a květák vysypeme do nádoby, zasypeme krupicí a vidličkou rozdrtíme, aby se krupice spařila.
  2. V čase, kdy květák vaříme, na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, mírně osolíme a dusíme. Hotovou směs přidáme ke květáku s krupicí, přidáme nasekanou petrželovou nať, jedno ušlehané vejce a dva žloutky. Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
  3. Krokety na lopatičce omočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a krátce osmažíme. Necháme okapat na papírových ubrouscích.