Medailonky z holoubátek
Ingredience
Holoubata |
4 ks |
Maso mleté - mix |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Ředkvička |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná holoubata vykostíme tak, že je nařízneme na hřbetu a maso směrem k prsíčkům opatrně odkrajujeme. Plátky masa mírně naklepeme, položíme na alobal, osolíme a opepříme.
- Připravíme náplň z mletého masa, do kterého zamícháme vejce, nasekané ředkvičky a kolečka pórku. Potřeme jí plátky, zavineme do alobalu a převážeme nití. Závitky vaříme asi 40 minut v osolené vodě.
- Vychladlá holoubátka necháme ztuhnout v chladničce a potom je nakrájíme na medailonky.