Medailonky z holoubátek

Ingredience


Holoubata 4 ks
Maso mleté - mix 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Ředkvička 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná holoubata vykostíme tak, že je nařízneme na hřbetu a maso směrem k prsíčkům opatrně odkrajujeme. Plátky masa mírně naklepeme, položíme na alobal, osolíme a opepříme.
  2. Připravíme náplň z mletého masa, do kterého zamícháme vejce, nasekané ředkvičky a kolečka pórku. Potřeme jí plátky, zavineme do alobalu a převážeme nití. Závitky vaříme asi 40 minut v osolené vodě.
  3. Vychladlá holoubátka necháme ztuhnout v chladničce a potom je nakrájíme na medailonky.