Knedlíky slaninové IV
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Moravské uzené maso |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
125 g |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí kysané |
500 g |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.
- Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
- Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.