Knedlíky slaninové IV

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Mléko polotučné 125 ml
Moravské uzené maso 150 g
Mouka pšeničná hrubá 125 g
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Zelí kysané 500 g
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.
  2. Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.
  3. Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.