Krůtí závitky

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Křen 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka drůbeží 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa bez kostí nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
  2. Na jednu polovinu plátků navršíme směs z hrubě nastrouhaného celeru udušeného na másle a promíchaného s nastrouhaným křenem a nudličkami šunky. Druhou polovinu plátku přeložíme na náplň.
  3. Připravené závitky spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v rozehřátém oleji.