Krůtí závitky
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Křen |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka drůbeží |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa bez kostí nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
- Na jednu polovinu plátků navršíme směs z hrubě nastrouhaného celeru udušeného na másle a promíchaného s nastrouhaným křenem a nudličkami šunky. Druhou polovinu plátku přeložíme na náplň.
- Připravené závitky spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v rozehřátém oleji.