Knedlíky zelné I
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Strouhanka |
58 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
- Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
- Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.