Knedlíky zelné I

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Strouhanka 58 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrouháme, osolíme a necháme stranou přikryté.
  2. Žemli rozpůlíme a namočíme do vody. Poté ji vymačkáme, spojíme s vejcem a přidáme zelí a mouku. Těsto řádně vypracujeme a vytvarujeme z něj menší knedlíky. Vaříme je zhruba 20 minut v osolené vodě.
  3. Hotové knedlíky překrojíme, posypeme nasucho opraženou strouhankou a omastíme nepřepáleným máslem nebo sádlem.