Zaječí medailonky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.25 l |
Zaječí maso |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěný a odblaněný zaječí hřbet prošpikujeme slaninou, potřeme olejem a posypeme tymiánem. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce.
- Potom maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozehřátém másle a mírně podlijeme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kuličky jalovce a dusíme doměkka.