Lín s pórkem
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Lín |
800 g |
Majonéza |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
4 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce ryby osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Urovnáme je na alobal, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme rozškvařenou slaninou a posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Alobal dobře uzavřeme a pokrm pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Upečené ryby přendáme na talíř, zalijeme některou z majonézových omáček a posypeme nasekanou petrželkou.