Kedlubny plněné mletým masem

Ingredience


Kedlubna 8 ks
Máslo čerstvé 20 g
Maso mleté - mix 200 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.
  2. Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.