Sladká rýže Zarda

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Hřebíček 4 ks
Hrozinky 4 polévková lžíce
Kardamom 4 ks
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko plnotučné 250 ml
Rýže loupaná 400 g
Šafrán 1 špetka
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.
  2. Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.