Sladká rýže Zarda
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Hřebíček |
4 ks |
Hrozinky |
4 polévková lžíce |
Kardamom |
4 ks |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Rýže loupaná |
400 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.
- Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.