Filé se špenátem

Filé se špenátem - obrázek

Ingredience


Cibule 50 g
Filé z aljašské tresky 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací míse rozpustíme máslo a krátce na něm podusíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme špenát a za stálého míchání ho necháme rozmrazit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a vmícháme 1 vejce.
  2. Porce omytého a osoleného filé položíme na špenát, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 20 - 25 minut.