Filé s pórkem
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filé potřeme octem, osolíme a nakrájíme na větší kusy. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky.
- V hlubší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme pórek, osolíme, opepříme a trochu okořeníme paprikou. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Vložíme filé, přisypeme ještě papriku a dopečeme v horké troubě (asi 20 minut).