Filé s pórkem

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Filé z aljašské tresky 300 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filé potřeme octem, osolíme a nakrájíme na větší kusy. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. V hlubší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme pórek, osolíme, opepříme a trochu okořeníme paprikou. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Vložíme filé, přisypeme ještě papriku a dopečeme v horké troubě (asi 20 minut).