Candát se sýrem a špenátem
Ingredience
Candát obecný |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenátový protlak mražený |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.
- Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.
- Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.