Candát se sýrem a špenátem

Ingredience


Candát obecný 1 kg
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej stolní 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenátový protlak mražený 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme.
  2. Očištěného candáta naporcujeme a na zbylém oleji ho v pánvi zprudka opečeme z obou stran.
  3. Na dno zapékací mísy vložíme špenát, na něj položíme opečené porce candáta, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.