Zapečený kapr s husími játry a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Játra husí |
200 g |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
- Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
- Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.