Zapečený kapr s husími játry a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Játra husí 200 g
Kapr obecný 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.
  2. Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.
  3. Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.