Pyrenejská zapečená polévka
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
1 ks |
Estragon |
1 špetka |
Fazole červené sterilované |
150 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Vývar z hovězích kostí |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájíme na kostky a cuketu na nudličky. Oloupaná rajčata bez jadérek nasekáme spolu s česnekem na jemnou kaši. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka.
- Potom přidáme fazole, sůl, pepř a estragon a necháme přejít varem.
- Polévku rozdělíme do misek, zasypeme nastrouhaným sýrem a v troubě zapečeme dozlatova.