Pyrenejská zapečená polévka

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cuketa 1 ks
Estragon 1 špetka
Fazole červené sterilované 150 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Vývar z hovězích kostí 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájíme na kostky a cuketu na nudličky. Oloupaná rajčata bez jadérek nasekáme spolu s česnekem na jemnou kaši. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka.
  2. Potom přidáme fazole, sůl, pepř a estragon a necháme přejít varem.
  3. Polévku rozdělíme do misek, zasypeme nastrouhaným sýrem a v troubě zapečeme dozlatova.