Krupicové koblihy

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 5 dl
Pšeničná krupice 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko svaříme s máslem, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Dobře povaříme a promícháme.
  2. Do prochladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce a housky nakrájené na kostičky a osmažené na másle. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
  3. Z těsta tvarujeme malé koblihy, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené koblihy polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.