Krupicové koblihy
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Pšeničná krupice |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko svaříme s máslem, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Dobře povaříme a promícháme.
- Do prochladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce a housky nakrájené na kostičky a osmažené na másle. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
- Z těsta tvarujeme malé koblihy, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené koblihy polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.