Nudlové čtverečky s houbami

Ingredience


Máslo čerstvé 1 ks
Mléko polotučné 187.5 ml
Vejce slepičí 2 ks
Houby čerstvé 120 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky uvaříme v silně osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Houby nakrájíme nadrobno, osolíme, podusíme na másle a smícháme se čtverečky.
  3. Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní směs, dáme do předehřáté trouby a necháme zapéct. Jakmile se těstoviny začnou péct, polijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme dočervena.