Nudlové čtverečky s houbami
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 ks |
Mléko polotučné |
187.5 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Houby čerstvé |
120 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky uvaříme v silně osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Houby nakrájíme nadrobno, osolíme, podusíme na másle a smícháme se čtverečky.
- Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní směs, dáme do předehřáté trouby a necháme zapéct. Jakmile se těstoviny začnou péct, polijeme je osoleným mlékem s rozšlehanými vejci a zapečeme dočervena.