Nudlové čtverečky s kysaným zelím
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
170 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Cibule |
0.5 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme v osolené vodě 7 minut, scedíme a necháme okapat.
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, kterou orestujeme dozlatova. Poté k jíšce přidáme zelí, kmín a dusíme zhruba 15 minut. Zelí následně smícháme se čtverečky a dáme zapéct v míse do trouby. Dle chuti můžeme přidat škvarky nebo uzený bůček.