Nudlové čtverečky s kysaným zelím

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 170 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Cibule 0.5 ks
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zelí kysané 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme v osolené vodě 7 minut, scedíme a necháme okapat.
  2. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, kterou orestujeme dozlatova. Poté k jíšce přidáme zelí, kmín a dusíme zhruba 15 minut. Zelí následně smícháme se čtverečky a dáme zapéct v míse do trouby. Dle chuti můžeme přidat škvarky nebo uzený bůček.