Mletý steak z filé

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 300 g
Kopr čerstvý 2 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Šalvěj sušená 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Potom maso umeleme, osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem. Hmotu zformujeme do 2 steaků a na části oleje je zvolna opečeme po obou stranách. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule. Steaky přendáme na nahřáté talíře, obložíme cibulí, dílky citronu, tlučeným pepřem a snítkou kopru.