Mletý steak z filé
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Kopr čerstvý |
2 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Šalvěj sušená |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet.
- Potom maso umeleme, osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem. Hmotu zformujeme do 2 steaků a na části oleje je zvolna opečeme po obou stranách. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule. Steaky přendáme na nahřáté talíře, obložíme cibulí, dílky citronu, tlučeným pepřem a snítkou kopru.