Steak z mletého hovězího masa
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
150 g |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Křen |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky, najemno umeleme a smícháme se solí a kmínem. Ze směsi zformujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
- Potom steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře. Poklademe je okapanou červenou řepou, polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným křenem.
- Podáváme s krajíčky tmavého chleba.