Steak z mletého hovězího masa

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 150 g
Hovězí maso zadní 250 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Křen 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky, najemno umeleme a smícháme se solí a kmínem. Ze směsi zformujeme 2 steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.
  2. Potom steaky opečeme v horkém oleji po obou stranách a přendáme na nahřáté talíře. Poklademe je okapanou červenou řepou, polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným křenem.
  3. Podáváme s krajíčky tmavého chleba.