Indický kuřecí steak
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
250 g |
Lilek |
1 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Smícháme je se solí a kari kořením, zformujeme do dvou steaků a necháme 30 minut v chladu odležet.
- Plátky lilku osolíme, okořeníme zázvorem, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou cibulí. Přikryté necháme v chladu odležet.
- Steaky opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Na zbylém oleji opečeme lilek. Steaky přendáme na talíře a plátky lilku je obložíme.