Indický kuřecí steak

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 250 g
Lilek 1 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Smícháme je se solí a kari kořením, zformujeme do dvou steaků a necháme 30 minut v chladu odležet.
  2. Plátky lilku osolíme, okořeníme zázvorem, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou cibulí. Přikryté necháme v chladu odležet.
  3. Steaky opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Na zbylém oleji opečeme lilek. Steaky přendáme na talíře a plátky lilku je obložíme.