Sýrové karbanátky na kapustě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kapusta hlávková |
600 g |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej stolní |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso promícháme se solí, paprikou, hořčicí a trochou strouhanky. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a necháme je chvíli v chladu odležet.
- Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálu a nadrobno nakrájíme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkkou kapustu ochutíme prolisovaným česnekem a opepříme.
- Připravené karbanátky opečeme v horkém oleji po obou stranách a rozložíme je na kapustu.