Sýrové karbanátky na kapustě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kapusta hlávková 600 g
Maso mleté - mix 400 g
Olej stolní 200 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso promícháme se solí, paprikou, hořčicí a trochou strouhanky. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr. Z hmoty vytvarujeme karbanátky a necháme je chvíli v chladu odležet.
  2. Očištěnou a omytou kapustu zbavíme košťálu a nadrobno nakrájíme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkkou kapustu ochutíme prolisovaným česnekem a opepříme.
  3. Připravené karbanátky opečeme v horkém oleji po obou stranách a rozložíme je na kapustu.