Haše z drůbežího masa
Ingredience
Kuřecí drůbky |
50 g |
Kuřecí maso vařené |
250 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr smetanový tavený 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěné, nakrájené maso i s drůbky umeleme. Sýr rozmělníme vidličkou, zalijeme vývarem a roztavíme na hladkou omáčku. Přidáme mleté maso, sůl a koření. Prohřejeme, vmícháme vejce a dále mícháme do zhoustnutí. Nakonec pokrm posypeme nasekanou pažitkou.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.
- Haši můžeme také použít jako náplň do omelet nebo paštiček z listového těsta.