Omáčka z mletého hovězího masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso vařené 250 g
Mléko plnotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.
  2. Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
  3. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.