Omáčka z mletého hovězího masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
250 g |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.
- Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.