Nudle s mletým masem a houbami

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Nudle široké 300 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vepřové maso mleté 200 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osmahneme je, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme asi 25 minut. K měkkému masu přimícháme očištěné a podušené žampiony (nebo jiné houby).
  2. Ve vařící osolené vodě uvaříme nudle, scedíme je a promastíme olejem. Přendáme je do nahřáté mísy, poklademe masem a houbami a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanými natěmi.
  3. Podáváme se zeleninovým salátem.