Nudle s mletým masem a houbami
Ingredience
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Nudle široké |
300 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osmahneme je, osolíme a okořeníme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme asi 25 minut. K měkkému masu přimícháme očištěné a podušené žampiony (nebo jiné houby).
- Ve vařící osolené vodě uvaříme nudle, scedíme je a promastíme olejem. Přendáme je do nahřáté mísy, poklademe masem a houbami a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanými natěmi.
- Podáváme se zeleninovým salátem.