Makaróny gratinované
Ingredience
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
250 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
150 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme makaróny. Vaříme 12-15 minut, poté scedíme a necháme okapat.
- Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, vývarem, okořeníme a provaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, přimícháme makaróny a část nastrouhaného sýra. Směs dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.