Makaróny gratinované

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 1.5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Špagety, Makarony 250 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 150 g
Tuk 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme makaróny. Vaříme 12-15 minut, poté scedíme a necháme okapat.
  2. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, vývarem, okořeníme a provaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, přimícháme makaróny a část nastrouhaného sýra. Směs dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.