Zeleninové rizoto
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
30 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Karotka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
240 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
- Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
- Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.
- Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.