Zeleninové rizoto

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 30 g
Hovězí vývar základní 1 dl
Kapusta hlávková 0.5 ks
Karotka 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Rýže loupaná 240 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
  2. Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
  3. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.
  4. Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.