Třená bublanina ze žemlí

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 2 dl
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Třešně 300 g
Vaječný bílek slepičí 10 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Žemle tuková 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
  2. Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.