Třená bublanina ze žemlí
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
10 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Žemle tuková |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.
- Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.